In onze organisaties hebben macht en politiek een slechte naam. Mede hierdoor krijgen ze niet de aandacht die ze verdienen. Ze geven vaker aanleiding tot karikaturen en overdrijving, dan tot serieuze bespreking. Toch spelen ze een doorslaggevende rol in het functioneren van organisaties. Ze bepalen de besluitkracht van de organisatie en het vertrouwen van de mensen die met elkaar moeten samenwerken.

De Politieke Dimensie biedt trainingen, coaching en advies waarmee organisaties, managers en medewerkers hun politieke vermogens verder kunnen ontwikkelen en bijdragen aan een besluitkrachtige, goed functionerende organisatie.

De Politieke Dimensie De Politieke Diensten De Politieke Blog De Politieke Boeken

Klanten

De Politieke Dimensie heeft in de afgelopen jaren zowel organisaties als individuen op weg geholpen met het beter spelen van het spel van politiek en besluitvorming. We doen dat zowel in profit omgeving als in non-profit. In het overzicht tonen wij u met gepaste trots onze klanten vanaf 2005.

Projectmanagement
Een bijzonder domein als het gaat om politiek handelen is het domein van projectmanagement. Wij hebben veel ervaring met het trainen van projectmanagers en treden zowel op in diverse masterclasses als ook in IPMA-trajecten. Voor onze visie op politiek handelen in de context van projecten verwijzen wij u graag naar ons artikel...

Management Development
Leidinggevenden krijgen in hun dagelijks werk veel te maken met verschillende partijen, posities en belangen. In MD trajecten leren zij de vele aspecten van management en leidinggeven. Wij voegen daar graag de politieke dimensie aan toe. Steeds vaker worden wij gevraagd om in dergelijke trajecten onze expertise in te brengen.

Ministeries

Een ander bijzonder domein is dat van de overheid. Medewerkers in deze context krijgen zowel te maken met ‘hoe krijg ik iets voor elkaar op mijn werk’ als met de invloed en impact van de ‘echte’ politiek. Bij diverse ministeries hebben wij onze benadering in praktijk kunnen brengen.


ABN/AMRO
Achmea
Amsterdam Airport Schiphol
Be Value
Belastingdienst
De Nederlandse Bank
Delta Lloyd
DHL
Eiffel Interim Management
Eneco
Gasunie
Gemeente Leiden
ING
Kadaster
KPN
Ministerie van Binnenlandse Zaken
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Ministerie van Justitie
Ministerie van Verkeer en Waterstaat
NCCW
Raad voor de Rechtspraak
S.A.P.
Symfora
T-Mobile
Universiteit van Utrecht
VU Medisch Centrum
Verdonck, Klooster & Associates