ONS AANBOD

Leren van Mandela online

 

Met Mandela als leermeester op zoek naar politiek-morele weerbaarheid

  • Kun je politiek effectief zijn en toch je morele rug rechthouden?
  • Is politiek niet alleen maar een naar spel, dat ieder besmeurt die eraan meedoet?
  • Is politiek-morele weerbaarheid wel echt mogelijk?

 

Politiek is overal. Overal waar mensen proberen elkaar te beïnvloeden. Niet alleen in de ‘echte’ politiek, maar ook in organisaties en in onze privéwereld. Kijk maar eens hoe kinderen met elkaar omgaan, volwassenen niet te vergeten.

Het elkaar beïnvloeden kan in verbinding plaatsvinden, of licht vechtend, maar soms ook in harde confrontaties. Politiek kan het slechtste, maar ook het beste in mensen oproepen. Mandela is een prachtig voorbeeld van politiek-morele weerbaarheid. Hij was een politiek dier, zeker, die het politieke spel volledig beheerste, maar hij wist tegelijk de morele rug recht te houden. Dit vermogen bezorgde hem een sterke basis voor zijn politieke meesterschap.

 

Deze cursus richt zich op het vergroten van je politiek-morele weerbaarheid: het vermogen dat je nodig hebt om tegen druk van anderen en de omgeving in je eigen morele koers te kiezen en te behouden, zonder in te boeten aan effectiviteit. Ze maakt je een meer zelfstandige speler en minder een ongewilde en onbewuste speelbal in het spel van anderen.

 

Na de cursus:

  • heb je een doordachte en zelfstandige keuze kunnen maken voor je eigen politiek-morele kompas, dat de basis vormt om moreel verantwoorde keuzes te maken, juist ook onder moeilijke omstandigheden.
  • heb je ook een duidelijk beeld gekregen van de politieke professionaliteit, die noodzakelijk is om je kompas in de lastige praktijk van politiek handelen overeind te houden.

 

Mandela als leermeester bestaat uit een 6-tal stappen, die ongeveer twee dagdelen aan tijd vragen, verdeeld over het bekijken van verschillende YouTube fragmenten, leesopdrachten in de meegeleverde syllabus en het volgen van het verhaal in de digitale leeromgeving. Als deelnemer ontvang je een unieke code, die je 2 maanden lang toegang geeft tot onze beveiligde leeromgeving.

INVESTERING

De gevraagde investering bedraagt €125,00 exclusief 21% BTW. Hiervoor verkrijg je

  • toegang tot de beveiligde digitale leeromgeving;
  • een digitale syllabus met aanvullende theorie, toegespitst op de cursus.

MEER WETEN OVER ONS?

Neem dan contact op!