CURSUS POLITIEK MEESTERSCHAP

CURSUS POLITIEK MEESTERSCHAP

Politiek in onze organisaties is het spel dat we ‘spelen’ om dingen voor elkaar te krijgen. Of je nu leidinggevende bent, adviseur of professional, je hebt er mee te maken. Word je daarbij een speelbal van de golven en word je meegenomen of word jij de surfer die de golven meester is en weet in te zetten om te komen waar hij wil komen? Je doelen bereiken op een manier die ook plezier geeft en die aansluit bij je eigen normen en waarden? Dat kan!

Naast onze online training Politiek Meesterschap bieden we ook een klassikale in company training aan. In deze beschrijving geven we een beeld van de 3-daagse variant, maar in onderling overleg stemmen we het programma uiteraard af op uw specifieke wensen.

Met de training Politiek Meesterschap krijg je de kans om te leren van Nelson Mandela, want zijn politiek handelen vormt hier de basis. Als geen ander bezat Mandela wat wij politiek meesterschap noemen. Hij liet zich niet meeslepen door de dynamiek van een steeds verder escalerende strijd. Hij behield visie en waarden om goed doordachte keuzes te maken. Dit meesterschap maakte het hem mogelijk om te verbinden als het kon, te vechten als het moest en te herstellen waar de mogelijkheid zich voordeed. Dat alles deed hij met politiek en moreel vermogen. Wij bieden met deze training de mogelijkheid om je eigen ‘meesterschap’ vorm te geven, samen met collega’s en op basis van eigen casuïstiek.

HOE ZIET HET PROGRAMMA ER UIT?

Opzet

Politiek Meesterschap bestaat twee modulen, waarbij de eerste module bestaat uit twee aaneengesloten dagen en de tweede module van 1 dag vindt 3 à 4 weken later plaats.

Voorafgaand

Voorafgaand aan de training wordt iedereen uitgenodigd om een beperkt aantal pagina’s te lezen (leveren we digitaal als pdf aan) en tevens een casus te formuleren, die raakt aan de omgang met het eigen team en/of omgeving. Deze zelf te verwoorden casus dient als werkmateriaal tijdens de training. Tussen module 1 en 2 kan dan verder worden gewerkt aan deze casus (waar mogelijk in subgroepen) en in het middagprogramma van module 2 wordt dan gesprekken met een acteur geoefend, die direct relateert aan de eigen casus en dus de eigen praktijk.

MEER WETEN OVER ONS?

Neem dan contact op!